Defendo - Lajikuvaus

Scandinavian Defendo

Scandinavian Defendo:lla on juurensa Fairbairn:in Defendu -järjestelmässä, joka alunperin kehitettiin poliiseille ja myöhemmin mukautettiin sotilaskäyttöön. Scandinavian Defendo:on on otettu mukaan Fairbairn:in näkemys siitä, miten harjoittelemisen tulee tapahtua, jotta pystytään vastaamaan kehittyviin konflikteihin.

Scandinavian Defendo järjestelmänä on mukautettu erityyppisiin väkivaltatilanteisiin, joita tämän päivän yhteiskunnassa esiintyy. Tavoitteemme on kouluttaa ja vahvistaa harjoittelijoita selviytymään itsepuolustustilanteista, jotka sisältävät verbaalista / fyysistä uhkaa, riippumatta sukupuolesta tai ruumiinrakenteesta.

Harjoittelu/ohjaajat

Scandinavian Defendo on helposti opittava järjestelmä, joka keskittyy vastaamaan niihin väkivallan uhkatilanteisiin, joita saatamme kohdata nykyaikaisessa yhteiskunnassa. Järjestelmä tarjoaa harjoittelijalle ammattimaisen harjoittelun haastavissa ja turvallisissa olosuhteissa. Harjoittelu on monipuolista ja kohottaa fyysistä kuntoa, lisää harrastajan itseluottamusta ja antaa tietoa, kuinka selviydytään erilaisista tilanteista, joita saattaa kohdata niin työssään kuin vapaa-ajallakin.

Harjoittelu perustuu hyvin koulutettuihin ohjaajiin, jotka jakavat taitonsa, kokemuksensa ja tietonsa kanssasi. Vaikka harjoittelu on vakavaa, se ei kuitenkaan ole ryppyotsaista. Pieni pilke silmäkulmassa tekee harjoittelusta rentoa ja helpottaa asioiden harjoittelua.

Tekniikkaharjoittelussa hyödynnetään harjoittelijan fyysisiä edellytyksiä parhaalla mahdollisella tavalla. Tekniikat ovat yksinkertaisia ja helposti omaksuttavia, ja ne kaikki toimivat myös vaikeissa olosuhteissa. Henkinen harjoittelu opettaa mielen hallintaa. Ilman oikeaa henkistä vahvuutta, olet altavastaajana mahdollisessa konfliktitilanteessa! Tarkkaile omia toimiasi, niin tarkkailet myös tapahtumia konfliktitilanteessa. Taktinen harjoittelu opettaa käyttämään tekniikoita ja henkistä puolta tilanteen vaatimalla, mahdollisimman tehokkaalla tavalla.

Tekniikoita ja harjoittelumenetelmiä on hiottu vuosien varrella hyvin päättäväisesti. Ainoastaan hyvät ja toimivat osat on säilytetty. Scandinavian Defendo on optimoitu juuri tämän päivän todellisiin arjen uhkiin ja on kansainvälisesti erittäin korkealle arvostettu realistinen itsepuolustusmenetelmä - yksi maailman parhaista.

Scandinavian Defendossa on rajoitettu määrä yksinkertaisia tekniikoita. Sen sijaan, että oppilaat oppisivat uusia ja taas uusia tekniikoita, hiotaan perustekniikoita ja taktista käyttäytymistä ja voimistetaan henkistä vahvuutta. Järjestelmä on erinomainen valinta ihmiselle, jonka tavoite on oppia tehokasta itsepuolustusta nopeasti.

Lähde ja lisätietoja: Scandinavian Defendo Finland ry.
© Copyright Kamppailulajit Suomessa - Martial Arts in Finland. All rights reserved.