FAQ (Harrastamista koskevat kysymykset)

Sivustoa koskevat kysymykset | Harrastamista koskevat kysymykset

KYSYMYS:
Minkä lajin harrastaminen minun kannattaisi aloittaa?
VASTAUS:
Tähän osaat vastata vain sinä itse. Sinun pitää ensin kysyä itseltäsi, mitä lajiltasi haluat?
- Tehokkaan ja suoraviivaisen itsepuolustustaidon?
- Hyvän ja tehokkaan kuntoilumuodon?
- Hauskanpitoa vai tiukkaa kurinalaista treeniä?
- Notkeutta ja näyttävyyttä?
- Filosofista puolta?
- Asetekniikkaa?
- Potkuja?
- Lyöntejä?
- Heittoja?
- Pystyottelua?
- Mattopainia?
- Kilpailua?
- Monipuolisuutta?
- Jotain muuta?

Kannattaakin tutustua eri lajien lajikuvauksiin, käydä näytöksissä ja kysellä lajista lisää muilta harrastajilta, sekä käydä peruskurssien treeneissä (yleensä pari ensimmäistä kertaa saa kokeilla ilmaiseksi, ennenkuin peruskurssimaksu tulee ajankohtaiseksi).

Mikäli koet tämän kuitenkin liian vaivalloiseksi, voit suosituksia kysyä toki myös keskustelufooruimeilta, minne kannattaa kirjoittaa mahdollisimman tarkasti, mitä lajilta tahdot, sillä muutoin voit hyvinkin saada vastaukseksi kaikki mahdolliset lajit, pikajuoksusta kamppailulajeihin.

KYSYMYS:
Mikä laji sopisi minulle parhaiten?
VASTAUS:
Se laji, minkä harrastamisesta nautit eniten. Treenaamisen pitäisi olla hauskaa, eikä mitään pakkopullaa.

KYSYMYS:
Olenko liian nuori aloittamaan jonkin lajin?
VASTAUS:
Tämä voi olla mahdollista. Joillakin lajeilla on tietyt ikärajat syystä tai toisesta. Nämä ikärajat voivat myös vaihdella seurakohtaisesti. Asia kannattaakin varmistaa aina oman paikkakunnan seurasta, mutta ei kannata pettyä, jos et vielä ole tarpeeksi vanha jonkin lajin aloittamiseen. Löydät varmasti jonkin toisen lajin, jonka voit jo aloittaa ja sitten hieman vanhempana voit mennä kokeilemaan haluamaasi lajia.

KYSYMYS:
Olenko liian vanha aloittamaan jonkin lajin?
VASTAUS:
Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa! En ainakaan ole kuullut mistään lajista, minkä aloittamisella olisi jokin yläikäraja. Ei muuta kuin treeneihin!

KYSYMYS:
Olenko liian huonokuntoinen aloittaakseni jonkin lajin?
VASTAUS:
Et! Ei muuta kuin mukaan vain! Siellä se kunto kohenee, treeneissä! Peruskurssi on nimensä veroinen. Peruskurssilla on tarkoitus kohottaa hieman kuntoa ja opettaa perusteita lajista, että voi treenata peruskurssin jälkeen myös pitempään treenanneiden kanssa.

KYSYMYS:
Mikä laji on paras?
VASTAUS:
Ei mikään laji ja kaikki lajit. Lajien paremmuutta ei pysty vertailemaan, sillä lajien harrastajat tekevät lajista sen, mitä se on ja tietyt lajit painottavat erilaisia osa-alueita (Notkeutta, nopeutta, voimaa, jne.) Jos olet aloittamassa jonkin lajin, niin katso kysymykset: "Minkä lajin harrastaminen minun kannattaisi aloittaa?" ja "Mikä laji sopisi minulle parhaiten?"

KYSYMYS:
Järjestääkö jokin tietty laji jollain tietyllä paikkakunnalla alkeis/peruskurssia tai näytöstä, missä pääsisi tutustumaan hieman lajiin?
VASTAUS:
Lähestulkoon jokaisen lajin parissa järjestetään näytöksiä ja peruskursseja, (yleensä vuoden alussa ja syksyllä) missä voi käydä katsomassa miltä laji "näyttää". Peruskursseille seurat ottavat uusia tulokkaita mukaan vielä kaksi viikkoa tai jopa kuukaudenkin ensimmäisten treenien/peruskurssinäytöksen jälkeen. Eli jos et jostain syystä kerennyt näytökseen tai missasit parit ensimmäiset treenit, niin rohkeasti vain salille ja mukaan seuraaviin treeneihin. On myös lajeja/seuroja, jotka eivät pidä mitään peruskursseja erikseen, vaan mukaan pääsee ihan milloin vain. Harrastamisen aloittamisesta kannattaa tiedustella asianomaiselta seuralta.

KYSYMYS:
Haluasin aloittaa jonkin tietyn lajin harrastamisen asuinpaikkakunnallani, mutta en tiedä harrastetaanko kyseistä lajia asuinpaikkakunnallani. Mitä teen?
VASTAUS:
Jos nämä sivut eivät auta sinua, sinulla on vielä ainakin viisi vaihtoehtoa käytettävissäsi
1. Surffaa kyseisen lajin lajiliiton/kattojärjestön sivuille ja etsi sieltä käsiisi harrastuspaikat, tai ota yhteyttä johonkin kyseisen lajin yhteyshenkilöön.
2. Jos kaipaamallasi lajilla ei kuitenkaan ole lajiliittoa/kattojärjestöä, niin kannattaa surffata jonkin toisen seuran sivuille (jossa harrastetaan kaipaamaasi lajia) ja etsiä sieltä jonkun yhteyshenkilön tiedot ja esittää kysymys hänelle. Seurat tietävät yleensä jossakin määrin myös muilla paikkakunnilla tapahtuvasta toiminnasta.
3. Voit etsiä tietoa myös kaupungin omilta sivuilta. (Harrastukset, liikunta, tjms...)
4. Voit kokeilla surffata Linkit-sivun kautta muille kamppailulajiaiheisille linkkikokoelmasivustoille.
5. Mikäli miltään sivulta ei tietoa löydy suoraan, voit laittaa kysymyksen seuran/lajin tilanteesta jonnekin keskustelupalstalle.

Minulta ei kuitenkaan kannata asiaa kysyä, sillä joutuisin itsekin etsimään tietoa yllämainitsemistani lähteistä. (Toivottavasti kerrotte sitten minullekin mahdollisista puutteista ja virheistä listassani, vaikka palautelomakkeen kautta!)

KYSYMYS:
Etsimälläni seuralla ei ole kotisivuja. Mistä löydän seuran yhteystiedot?
VASTAUS:
Katso ylläolevan kysymyksen vastaus.

© Copyright Kamppailulajit Suomessa - Martial Arts in Finland. All rights reserved.